PROJECT INFO

Opdrachtgever:

Kooiman Marine Group

Werkgebied:

Maritiem en off-shore

Locatie: Zwijndrecht - Nederland

Werkzaamheden:

- Rebranding: logo design

- Brand book/identity system

- Brand inventarisatie

- Branding strategy (story telling)

- Bedrijfsfilm

- Video producties

- Fotografie

- Webdesign

- Beursstand + beursmateriaal

- Advertenties

- Product sheets

- Glossy magazine

- Stationairy

- Gevel reclame

- Fleet design

- Ontwerpen bedrijfskleding

PROJECT: KOOIMAN MARINE GROUP

 

 

 

 

brand story: Het resultaat van samenwerking

Kooiman Marine Group vaart een eigen koers in de scheepvaart. Ze bundelen alle disciplines onder één vlag. Met drie werven (in Yerseke, Dordrecht en Zwijndrecht) is het de uitdaging om te verbinden op gemeenschappelijke waarden en  respectvol om te gaan met de onderlinge cultuurverschillen. Want die laatste mogen er gerust zijn. De brand story is daarom gericht op datgene wat bij iedereen helder is: de trots voor het werk en het bedrijf. Kooiman Marine Group is namelijk een indrukwekkend bedrijf. Enorme loodsen waar hoogwaardige schepen worden gebouwd. Meterslange hellingen en droogdokken waar zelfs zeeschepen in onderhoud genomen kunnen worden. '
Truly custom build' is daar niet zomaar een belofte, maar iets waar continu aan wordt gewerkt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze hard werken mentaliteit heeft TOF gevangen in een nieuwe verbindende naam, een nieuw en krachtig logo, sterke pay-off en een onderscheidende corporate identity. Een duidelijk uniforme stijl en herkenbare lijn met voldoende individualiteit om iedere divisie in haar waarde te laten. De talloze foto's die we gemaakt hebben vertellen en onderstrepen allemaal hetzelfde indrukwekkende verhaal.

VERKENNEN EN ONDERZOEKEN

De mensen bij Kooiman Marine Group moesten aanvankelijk een beetje wennen aan Xavier en zijn cameralens. Talloze uren hebben we doorgebracht op de drie werven. En naar verloop van tijd werd het gewoon, vielen we niet meer op. De foto's die we toen gemaakt hebben, zijn daardoor het best gevat. Je ziet dan het bedrijf zoals ze is. Niets is gemaakt, niets is in scene gezet. Maar puur. Wanneer we ook kwamen, het was altijd weer indrukwekkend. Grote platen staal werden haast magisch door vakmensen met uiterste precisie omgetoverd tot drijvende meesterwerken.

 

Het werd ons al snel duidelijk dat vooral deze beelden het verhaal moesten vertellen. Hun toenmalige communicatie hebben we daarmee verandert. In plaatst van de focus op alle mogelijkheden, producten en diensten, naar één sprekend beeld met één enkele krachtige pay-off.

 

Dit was (en is) erg wennen. Het ligt erg voor de hand om een dure advertentie te vullen met alle mogelijkheden op elk geschikt moment voor iedereen. Maar eigenlijk vertel je dan dus niets. In ieder geval niets waarin je onderscheidend bent.

 

De advertenties hebben we als vertrekpunt genomen om beetje bij beetje de traditionele communicatie (wat kunnen we allemaal) om te zetten naar verhalend communiceren (waarom doen we dit). Het effect hiervan is dat we advertenties zijn gaan maken die een bepaald gevoel of idee oproepen. Door herhaling en verspreiding zorgen we voor herkenning en volledigheid. Dit idee hebben we doorgevoerd naar alle communicatiemiddelen zodat er een uniforme heldere boodschap wordt uitgedragen. Een verbinding van alle divisies en werven.

kernverhaal

Doordringend gekraak van de sleeplieren door de koele ochtendlucht, het knisperen van een laatste las en het strijken van een laatste likje verf. Koud klotsend water tegen de boeg, de indringende geur van de warme machinekamer, de weerspiegeling van de opgaande zon op het dek. Na gezamenlijk intensief vakwerk te hebben geleverd is het schip weer gereed om uit te varen.

 

Kooiman Marine Group heeft een lange en rijke historie. De eerste registraties

dateren uit 1609. De naam Kooiman is sinds 1884 verbonden aan het bedrijf. Waardevolle tradities en een sterke ondernemers mentaliteit hebben ervoor gezorgd dat Kooiman Marine Group tot op de dag van vandaag een sterke speler is in de Nederlandse maar zeker ook Internationale nautische sector.

Brand book

Het resultaat van onze opdracht hebben wij gebundeld in een zeer uitgebreid en creatief vormgegeven brand book. Hierbij hebben we niet alleen alle mogelijkheden laten zien van de door Tales on Fire gemaakte concepten, visuals en vormgeving, maar ze ook gekoppeld aan heldere gebruiksinstructies.

wat is een brand book?

Het brand book is een inspiratiedocument waarin alle aspecten van het merk beschreven staan. Het is het gebundelde resultaat van onderzoek en vormgeving. Met dit document is men in staat over te brengen hoe het merk eruit ziet, waar het voor staat en wat het en vooral ook wie het wil bereiken. Het brengt alle stakeholders samen en zorgt voor heldere communicatierichtlijnen in zowel tekst als beeld.

identity system

Een zeer uitgebreid identity system met talloze toepassingsmogelijkheden. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos voor Kooiman Marine Group. Daarom hebben we ook helder uiteengezet welke richtlijnen van toepassing zijn binnen de divisies. Een ideaal identity system biedt namelijk voldoende ruimte voor creativiteit, maar is  zeker ook leidend en bepalend voor het waarborgen van de consistente uitstraling.

PATROON

Het patroon van Kooiman

 Marine Group draait om

navigatie en beweging.

Het compas loopt langzaam

over in rotor achtige vormen.

Hiermee suggereert de overgang

van het patroon een hekgolf die ontstaat door de aandrijving van een schip.

wat is een identity system?

Een systeem van samenwerkende merkelementen waarmee een consistente en uniforme uitstraling van imago en reputatie gerealiseerd kan worden. Een identity system bestaat doorgaans uit: logo('s), kleurenpallet, typografie,

patronen en toepassingen

van foto en video.

Slogans

MULTIFUNCTIONEEL INZETBAAR

ZORGELOOS OP HET DROGE

INNOVATIES IN TECHNIEK

OPTIMALE REDUCTIE EN DUURZAAMHEID

ROBUUSTE UITVOERING

ONDER EXTREME OMSTANDIGHEDEN

DUURZAME INNOVATIES

FUNCTIONEEL ONTWERP

PRECISIE VAN FORMAAT

ROTERENDE DISCIPLINES

VAKMANSCHAP OP MAAT

BUIGZAME DISCIPLINES

DRIJVENDE OPLOSSINGEN

VOORTVAREND OP KOERS

voorbeelden

Een kleine greep uit de vele voorbeelden van gemaakte werken voor Kooiman Marine Group

website

TECHNISCHE DOCUMENTATIE

luxe productsheets

advertenties

Company branded movies

Een reeks van video's waarin we zichtbaar maken hoe alle disciplines feilloos samenwerken en wat ze creëren. We maken daarbij o.a. gebruik van timelaps filmpjes waarbij we een proces van maanden in enkele minuten zichtbaar kunnen maken. Alle filmpjes plaatsen we op het Youtube kanaal en we verzorgen de vindbaarheid. Wat uiteindelijk leidt tot goede resultaten in de zoekmachines.

TIMELAPSE NIEUWBOUW HYBRIDE

PATROUILLEVAARTUIG RPA8

Kooiman Marine Group scr katalysatoren

SCHEEPSWERF GEBR. KOOIMAN PLAATSEN DEKHUIS

REFIT HOPPERZUIGER GROUP DE CLOEDT

NIEUWBOUW HYBRIDE PATROUILLEVAARTUIG

RPA8 MET HULL VANE

Branded fotografie

Een werf is altijd in beweging. Er zijn dus talloze unieke en mooie momenten te vangen. Omdat we regelmatig aanwezig zijn op belangrijke en ook minder belangrijke momenten, zijn we in staat een zeer rijk en uitgebreide portfolio aan beeldmateriaal te creëren. Alle communicatie uitingen kunnen hands on voorzien worden van hoogwaardig fotomateriaal.

Deliverables voor kooiman marine group

Logo design, brand inventarisatie (waar staat het merk nu en hoe kunnen we het merk professioneler in de markt zetten), brand story (uitgewerkt in o.a. kern- en merkwaarden, een true story manifesto en brand vision/mission/promise), een identity system met een library aan grafische componenten (logo’s, patronen, typografie, kleurenpaletten, composities, etc), bedrijfskleding, talloze advertenties, voertuigen bedrukking, beursstand design, powerpoint templates, email handtekeningen, social media strategie en inrichting, stickers, tech flyers, glossy magazine, luxe productfolders, visitekaartjes, briefpapier, flyers en folders, luxe insteekmappen, slogans, vlaggen, gevelreclame met nieuwe logo’s, company branded movie, timelaps filmpjes, een groot aantal hoogwaardige foto’s op diverse locaties (met bijhorende library) en een zeer uitgebreide website.

Axell Group

Waalhaven Barge Center

kooiman marine group

vakmanschap op maat

© 2019 Copyright Tales on Fire - a Doobob brand